Puutarhakalusteet tekevät kesän

Näin tammikuussa on hyvä suunnata katse lähestyvään kevääseen ja kesään. Sisustajalle se merkitsee viimeistenkin jouluverhojen ja sisustuksien riisumista ja lampaan taljojen siivoamista kaappeihin. Kevään sävyjä voi tuoda kotiin vaikka kukkasin ja sisustustyynyin.

Muutaman kuukauden kuluttua etelässä päästään myös ulkotilojen sisustukseen kun päivän pidetessä aikaa voi alkaa viettämään myös ulkosalla.

Puutarhakalusteiden kunnostus ja päivitys uuteen on myös edessä useissa kodeissa. Puutarhakalusteiden kunnostustyöt voi aloittaa vaikka autotallin uumenissa jo nyt. Kalusteiden pinnat saattavat kaivata uutta lakkaa tai petsiä. Rikkinäiset kalusteet on hyvä laittaa kiertoon tai hävittää niiden kunnosta riippuen.

puutarhakalusteet Trademaxilta

Uusia puutarhalusteita suunniteltaessa puolestaan kannattaa miettiä mitä niiltä haluaa. Kun suunnittelee kalusteet pihalle, voi käyttää kevään tarjoukset paremmin hyödyksi kun tietää jo mitä haluaa ja voi seurata haluamiensa tuotteiden tarjouksia. Tarjouksia puutarhakalusteista tulee yleensä aina kevään mittaan moniin eri nettikauppoihin ja kivijalkaliikkeisiin.

Itse suosittelen puisia puutarhakalusteita. Ihan siitä syystä, että kun kerralla ostaa kunnolliset, niin yleensä säästää. Pihakalusteissa tämä pitää varsinkin paikkansa. Suomessa sääolosuhteet ulkona ovat kovat ja kalusteiden tulee kestää kylmää, kosteaa keliä siinä missä porottavaa aurinkokin.

Hyvin hoidettu puu on pitkäikäisin valinta näihin olosuhteisiin. Muovi hapertuu, värjääntyy ja halkeilee. Huippusuosittu polyrottinki näyttää kivalta ensimmäiset kaksi vuotta, mutta valitettavasti sekin haalistuu ja menee kulahtaneen näköiseksi melko nopeasti. Polyrottingille ei sen kulahdettua ole juurikaan mitään tehtävissä, niin kuin ei tavalliselle muovituolillekaan. Sen jälkeen kun muovinen huonekalu on mennyt huonoksi, ei sille oikeastaan ole muuta osoitetta kuin jätelava. Puu toki haalistuu ja kuluu myös, mutta toisin kuin muoviset puutarhakalusteet, se on mahdollista hoitaa vuosikymmenien jälkeenkin vielä hyvännäköiseksi. Puun hiominen, maalaaminen, petsaaminen ja öljyäminen muiden muassa pitävät huolen, että puukaluste saa uuden elämän yhä uudelleen.

Puiset pihakalusteet maksavat usein enemmän kuin muoviset, mutta takaan että ne ovat pitkäikäisemmät. Voit siis nyt jo aloittaa ensi kesän pihasisustussuunnitelmien väsäämisen ja budjetoinnin. Toivotko nopeaa helpotusta pihan ilmeeseen halvalla vai haluatko panostaa pitkäikäiseen ja tyylikkääseen ratkaisuun kertaheitolla isomman summan rahaa?

(Visited 65 times, 1 visits today)