Hellekelien kokkailut

Viime viikot on saatu nauttia (tai kärsiä :D) poikkeuksellisen lämpimästä Suomen suvesta! Epätavallisen lämpimän jakson aikana en ainakaan itse ole kaivannut kuuman lieden äärelle. Voin rehellisesti sanoa, että kaikki viime aikoina syömämme lämpimät ruuat on valmistettu ulkoilmassa ja tarjoiltu aurinkovarjojen alla puutarhassamme. Kuumuudesta huolimatta olen halunnut nauttia jokaisesta hetkestä. Varmaa kun on, että muutaman kuukauden päästä syksyn tuulien tuivertaessa tunnelmalliset ruokahetket raikkaassa ulkoilmassa ovat vain kaukainen muisto. On kuitenkin selvää, että ulkona kokkaamisesta nauttiakseen myös ulkokeittiön välineiden tulee olla kunnossa. Meillä havahduttiin ulkokeittiön päivittämisen tarpeeseen, kun lämpimien ilmojen saapuessa vanha grillimme osoittautui käyttökelvottomaksi. Päädyimme ostamaan kitchentime.fi -sivustolta uuden kaasugrillin lisäksi myös sähkösavustimen, jossa on kesän aikana valmistunut savustettu kala, jos toinenkin. Tällä hetkellä haaveissani olisi saada kesäkeittiööni vielä muurikkapannu. Sitten valmistaisin kesän lempijälkiruokaani, muurikkalettuja mansikoilla ja jäätelöllä, aina kun mieleni tekee. Nyt olen päässyt nauttimaan tästä herkusta (omasta mielestäni) aivan liian harvoin!

Kesän ehdoton luottoherkku
Todellista kesäillan taikaa

(Visited 1 times, 1 visits today)