Baabelin torni

Mooseksen kirjassa kerrotaan Baabelin tornista. Baabelin tornin kuvataan olevan maailman eri kielien ja kansojen taustalla. Tarinan mukaan vedenpaisumuksen jälkeen ihmiset tunsivat olevansa yksimielisiä ja yksikielisiä. He ryhtyivät rakentamaan kivestä tornia, jotta he tavoittaisivat taivaan. Jumala kuitenkin hajotti tornin ja näin syntyi eri kansoja ja eri kieliä.

Kivi oli jo Raamatun kertomuksien aikaan tunnettu rakennusmateriaali ja sitä se on yhä tänä päivänäkin. Kivestä rakennetaan paljon esimerkiksi taloja, teitä ja pihoja.

Kivi on kestävä materiaali, joka lisäksi pitää lämpöä niin sisällä kuin ulkonakin. Kiven huonoihin puoliin rakennusmateriaalina voidaan lukea sen vaikea muotoiltavuus ja sen paino. Verrattuna vaikka puuhun, on kivi hankala työstettävä ja raskas siirtää ja pinota.

Pihakivetyksessä kiven etu on niin ikään kestävä ja helposti puhtaana pidettävä. Se ei myöskään häviä maaperään samalla tavalla kuin esimerkiksi sora tai hiekka. Se on helpompi pitää puhtaana joskin pihakivetystäkin tarvitsee hoitaa.

Kivi ja puu ovat tyypillisimmät rakennusmateriaalit Suomen talorakentamisessa. Kummallekin löytyy omat vahvat kannattajakuntansa. Kummasta sinä enemmin rakentaisit oman talosi? Entä minkä materiaalin valitsisi omaan pihaasi?

(Visited 37 times, 1 visits today)